Het Verdronken Bos

Ik heb gekozen om het verdronken bos 1 jaar te gaan volgen en mij volledig op dit gebied te concentreren. Dit om het verloop van een klein gebied in een jaar te ervaren. Het verdronkenen bos heb ik gekozen, omdat deze plek altijd een aantrekkingskracht op mij heeft gehad. Ik vind het heel interessant om te zien wat een grote verandering met een gebied doet. Hier is dat natuurlijk het onderwater zetten van een bos. Wat mij ook altijd fascineert is om te ervaren wat voor leven zich ontwikkelt in een dode omgeving. Het gaat mij in dit gebied om de afgestorven bomen die nu dienen als broedplaats voor vogels. Het gebruik van de bomen om er van af te vissen door de ijsvogel of het visdiefje. De modderige waterbedding die vol zit met zoetwater-oesters en zo kan ik nog wel even door gaan. De surrealistische sfeer die er hangt als het mistig is of de sprookjesachtige ochtenden met de opkomende zon die door de bladeren het water raakt. Het is het niet voor de hand liggende landschap wat mij hier in aantrekt.

Onder tussen heb ik een heel verzameling foto’s van het verdronken bos. Ik heb per maand een selectie gemaakt van 10 foto’s.